عسل درمانی

یا مَن اسمه دواءُ وَ ذکره شفاءُ
رسول گرامی اسلام (ص) می فرماید:
کسی که در هر ماه سه بامداد عسل بخورد به قصد شفایی که خداوند متعال در قرآن کریم درباره عسل فرموده است از بیماری های زیاد مصون می ماند.

م.کالینین(m.kahinine) می نویسد:
مردم مانند جویندگان طلا و الماسند : آنچه را ارزشمندتر و نشانه هوشمندی است فراهم می آورند ، بر می گزینند و دهها سال به آن می پردازند . در طی صدها سال ملتها در طبیعت مقادیر زیادی دارو کشف کرده اند که احتمال دارد در آزمایش زمان تاب نیاورده و به بوتۀ فراموشی سپرده شوند.ولی انگبین(عسل)زنبوران عسل ،در این آزمایش همواره سودمند بوده و مسلمأ در آن یک داروی عالی برای درمان دردهای بیشمار وجود دارد.

رسول اکرم(ص) می فرماید مومن مانند زنبور عسل است : اگر با او کنار بیایی و همکاری کنی او هم سودمند است . اگر از او اندرزی بپرسی او برای تو سود بخش است. اگر در کنار او بنشینی برای تو سود آور است همه چیز او سودمند است چون همه چیز زنبور عسل (عسل ، گرده ، ژله رویال و…)سودمند است.

متخصصین علم زنبور شناسی می گویند علت اینکه ملکه زنبور عسل در 24 ساعت می تواند در حدود 2000 تخم بگذارد و مدت 3 تا 5 سال زندگی کند (در حالی که عمر زنبورهای دیگر 45 تا 60 روز است)این است که ملکه غذای مخصوصی تغذیه می کند که سایر زنبوران به جز سه روز اول مرحله رشد به آن دسترسی ندارند این غذای مخصوص ژله رویال نام دارد و اهمیت آن در زندگی زنبور عسل همانند نقش شیر مادر در زندگی نوزادان است.
استفاده بهینه از مخلوط گیاه درمانی با عسل
دکتر موهر گفته است زنبور عسل امکان درمان بسیاری از بیماریها را فراهم می سازد
و بهترین دوست کوچولوی آدمی در دنیا است.
از خواص شفابخش دیگر عسل آن است که هر دارویی که با عسل مخلوط شود و یا همراه آن مصرف گردد(اعم از داروهای گیاهی و شیمیایی) خواص شفابخش آن چندین برابر می شود
از این رو امروزه در صنایع داروسازی از عسل برای پوشش داروهای تلخ مزه و بسیاری از
داروهای دیگر مخصوصأ شربت های سینه استفاده می شود.
فیثاغورس در آثار پزشکی خود تایید می کند که عسل دارای خواص پزشکی قابل ملاحضه
و بسیار متنوع است. وی و پیروانش از شیوه غذایی منحصر به گیاه و عسل پیروی می کردند.
در زوریخ(سوئیس) در یک درمانگاه اختصاصی که بیش از پنجاه سال است بوسیله دکتر بیرشربنر(bircher benner)تاسیس شده بیماریهای گوناگون را با روش دقیق گیاهخواری همراه با عسل درمان می کنند. به عقیده بنیانگذارانش ، آدمی برای داشتن تندرستی کامل از هر چیزی باید خوراکی های طبیعی مرکب از سبزیهای تازه و میوه ها ، فرآورده های لبنی و به جای قند از عسل استفاده نماید.
اینک پزشکی علمی چون پزشکی تجربی تشخیص داده اند که انگور داروی بیماری های کبد ،
پوره سیب داروی بیماری معده و کومیس(شیر تخمیر یافته مادیان ، الاغ و گاو)داروی سل است.در صورتی که این فراورده ها را با عسل بخورند اثرشان تشدید میشود.امروزه در طب سنتی و گیاهی عسل به خاطر خواص و طعم استثنایی خود از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و می تواند به تنهایی یا همراه با سایر گیاهان دارویی مورد استفاده قرار بگیرد.
در این روش معمولأ از عسل برای شیرین کردن (جوشانده ، دم کرده ، خیسانده های گیاهی) مخلوط با عصاره و پوره میوه ها سبزیها ، همراه با پودر (سائیده گیاهان)و بطور کلی در تهیه
پمادها ،ضمادها وهمچنین سایر مصارف بهداشتی و طبی استفاده می شود. ائمه معصومین نیز در این مورد بسیار تاکید کرده اند.
حضرت امام علی النقی(ع) در درمان بیماری نوبه (مالاریا) چنین می فرماید: در روز نوبه فالوده ای از عسل و زعفران به بیمار بخورانید ، سعی کنید زعفران در آن فالوده بسیار باشد ولی احتیاط کنید که بیمار در آن روز غذای دیگری نخورد.
گیاه درمانی در حال حاضر به علت تاثیر ملایم گیاهان دارویی در مقایسه با داروهای شیمیایی ، مورد توجه فزاینده ای قرار دارد. امروزه گیاه درمانی از حالت تجربی بدوی و از پوسته جادویی و اسرار آمیز خود درآمده و مؤثر بودن آن از نظر بالینی و علمی به اثبات رسیده است . در صورتی که شیوه درست استفاده کردن آنها را بدانیم بسیار مؤثر خواهد بود.
در روش گیاه درمانی با عسل باید نوع بیماریها مخصوصأ بیماریهای حاد مزمن دقیقأ تشخیص داده شود و بعد جهت معالجه آن اقدام گردد و این کار فقط به عهده پزشک معالج می باشد.

عسل و بيماران ديابتي
اكثر بيماران ديابتي اين سؤال را درذهن خود دارند ، براي جواب تا اين حد مي توان گفت كه د رمورد ديابت شيرين مصرف عسل همان قدر مضّر است كه مصرف قند ضرر دارد ولي با توجه به خواص جانبي عسل و همچنين وجود فركتوزكه جهت جذب به سلولها نيازي به انسلين ندارد ، ميتوانند عسل را جايگزين مقدار قند مصرف روزانه خود قرار دهند و بايد توجه داشته باشند كه مصرف عسل به عنوان قند اضافي در رژيم غذايي آنها مجاز نيست چرا كه عسل علاوه بر فروكتوز به همان نسبت هم گلوكز دارد.

3 1 vote
به این مطلب امتیاز بدهید
عضویت
اطلاع رسانی
0 نظر خود را بنویسید
Inline Feedbacks
View all comments