آشنایی با چسب، تاریخچه و نحوه عملکرد آن
چسب یکی از قدیمی ترین و و فراگیرترین ماده های چسبنده است. چسب ماده ای چسبنده است که برای اتصال قطعات مختلف استفاده می گردد. چسب ها عموما به صورت مایع هستند و با انتخاب یک چسب مناسب، قطعاتی از جنس های مختلف به یکدیگر متصل می گردند. نخستین چسب از ماده صمغ درخت به دست آمده است.
عملکرد چسبها براساس دو نیروی چسبندگی و پیوستگی است. به طور مثال در دو لولهای که با چسب به هم متصل شدهاند؛ نیروی چسبندگی باعث اتصال چسب به لوله و نیروی پیوستگی نیرویی است که منجر به عدم از هم گسستگی چسب میشود.
چسب پزشکی و انواع آن
چسب پزشکی که گاهی به آن ها چسب جراحی نیز گفته میشود، ابزاری است که برای نگه داشتن پانسمان بر روی زخمها استفاده میشوند.
چسب های مختلفی در حیطه پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند یکبار مصرف (چسب های حرارتی و چسب های فشار) یا چند بارمصرف باشند. البته چسب های حرارتی، مقاومت بالایی دارند و قادر هستند دامنه های گرمایی زیادی را تحمل کنند و برخی از آن ها با دستگاه های الکترونیکی سازگار هستند. چسب های پزشکی در بانداژها، نوارهای پزشکی، جراحی، دارویی و سایر محصولات مراقبت از زخم یافت می شوند. در ادامه به طور مختصر با انواع چسب های پزشکی آشنا می شویم.
- چسب ضد حساسیت
این دسته از چسب ها در قالب نوارهای کاغذی و یا پارچه ای ساخته می شوند و به جهت نداشتن الیاف لاتکس طبیعی، در مقایسه با نوار های پلاستیکی و یا بانداژها، کمتر موجب تحریک پوست می شوند. - چسب لکوپلاست
لکوپلاست یکی دیگر از چسب های پر مصرف پزشکی است که برای ایمن سازی پانسمان مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول از جنس پارچه کتان ساخته شده و قسمتی از آن به چسب رزین اکسید روی آغشته شده است. - چسب آنژیوکت
چسب آنژیوکت یکی از پرکاربردترین چسب های پزشکی است که به منظور تثبیت آنژیوکت، سوند و کاتتر مورد استفاده قرار می گیرد. قدرت بالای چسبندگی در چسب های آنژیوکت مانع حرکت سوزن در بدن شده و از جابجایی آن جلوگیری می کند. - چسب پانسمان
چسب پانسمان نیز در لیست چسب های پزشکی پرمصرف قرار دارد. از این چسب به منظور فیکس کردن پانسمان و یا بانداژ استفاده می شود. - چسب زخم
برای پانسمان زخم های سطحی که نیاز به بخیه و یا پانسمان بزرگ ندارند، از چسب زخم استفاده می شود. این پانسمان کوچک با اتصال روی بریدگی های سطحی، ساییدگی ها و آسیب های ناچیز، از ورود آلودگی ها و صدمات دوباره جلوگیری می کنند. - چسب کاغذی
چسب کاغذی مناسبی برای چسب های لکوپلاست و یا آنژیوکت به شمار می آید. این دسته از چسب های پزشکی از جنس پلی اتیلن ساخته شده و نسبت به هوا و بخار آب نفوذ پذیرند. - چسب حصیری
چسب حصیری به دلیل دارا بودن یک لایه ی چسبی آکریلیکی، ضد حساسیت است. انعطاف پذیری قابل توجهی دارد، بنابراین می توان از این چسب ها برای بخش های پرتحرک استفاده کرد. از طرف دیگر، با وجود داشتن منافذ های بسیار زیاد، فاقد هر گونه پرز می باشند در نتیجه، این عوامل موجب می شوند که نسبت به اکسیژن و بخارآب، قابل نفوذ رفتار کنند.
در این مقاله قصد داریم شما را با چسب حصیری که در بازار تجهیزات پزشکی موجود است، آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با ساختار چسب حصیری
چسب حصیری (Fixed Dressing Roll) در پانسمان ها و زخم های جراحی به کار گرفته می شود، همچنین مانعی برای افرادی که قصد عکس برداری دارند محسوب نمی شود، زیرا اشعه ی ایکس را از خود عبور می دهد و هیچ آسیبی به پوست یا زخم وارد نمی کند. چسب حصیری دارای انعطاف پذیری فوق العاده ای می باشد.
استفاده از این محصول نیز ساده بوده و کافیست با توجه به نیاز خود و با کمک خطوطی که در پشت محصول مشخص شده است چسب را برش داده و از محل مشخص شده در پشت کالا، کاغذ چسب را جدا کرده و بر روی پانسمان قرار دهید. چسب حصیری ضد حساسیت و ضد آلرژی بوده و جای آن کمترین اثر را بر روی پوشت میگذارد.
این نوع چسبها استریل نبوده و نباید برای زخم های باز، جراحات سوختگی و همچنین محل ورود آنژیوکت مورد استفاده قرار گیرند. این محصول به صورت رولی تهیه و تولید میشود و پزشکان و پرستاران میتوانند به هر میزان که میخواهند از این محصول برش داده و استفاده نمایند. چسب حصیری در رولهایی به ابعاد 5، ۱۰، ۱۵ و 20 سانتی متری عرضه میشود.
چسب حصیری چه کاربردی دارد؟
چسب حصیری یکی از انواع چسبهای پانسمان بوده که در موارد متعددی همانند ثابت نگه داشتن پانسمانها، پیچیدن دور پانسمانها و چسباندن انواع لولههای پزشکی کاربرد دارد. چسب حصیری مخصوص نگهداری پانسمان بر روی نواحی پر چین بدن مانند مفاصلها بوده و با خاصیت ارتجاعی و شکل پذیری بالای خود مناسب برای استفاده در تمامی مناطق غیر هموار بدن میباشد. این محصول برای جراحاتی که به طور گسترده ایجاد میشود کاربرد داشته و با قرار گیری روی انواع گاز یا پانسمان، آنها را بر روی زخم ثابت نگاه میدارد. چسب حصیری بهترین محافظ زخم در برابر مایعات خارجی و آلایندهها میباشد.
چسب حصیری ضد حساسیت بوده و با داشتن منافذ متعدد و کوچک سبب تبادل اکسیژن و بخار آب شده که این امر در روند بهبودی زخم کاملا موثر است. لازم به ذکر است که ویژگی اصلی یک چسب حصیری قدرت بالا در چسبندگی آن میباشد. این خاصیت در مورد انواع چسب حصیری در حد بالایی حفظ شده و علاوه بر آن برداشت و تعویض این نوع چسبها بدون درد بوده که از ویژگیهای بارز این محصول به حساب میآید.
ویژگی های یک چسب حصیری مناسب
فاقد پرز و کرک است.
نفوذپذری بالایی نسبت به اکسیژن و بخار آب دارد.
چسبندگی بالایی دارد.
هم به عنوان پانسمان اولیه و هم به عنوان پانسمان ثانویه قابل استفاده است.
قابلیت کشسانی بالایی دارد.
با یک لایه چسب ضد حساسیت آکریلیکی پوشیده شده است.
بدون آسیب به پوست یا زخم و بدون ایجاد درد قابل تعویض است.
اشعه ایکس را از خود عبور می دهد.
چسب حصیری از چه موادی ساخته شده است؟
این چسب از مواد پلی استر مصنوعی و پلی اورتان تولید شده است که فاقد هرگونه پرز می باشد. نداشتن پرز باعث شده که این محصول جهت انجام هرگونه پانسمان پس از انجام جراحی مناسب بوده و ایجاد اخلال در فرایند بهبودی زخم نداشته باشد.
خرید چسب حصیری
قیمت چسب حصیری با توجه به برندهای مختلفی که این محصول را تولید کرده اند و کیفیت هر کدام متفاوت است. سایت آسان مد، فروشگاه آنلاین معتبری در فروش انواع محصولات بهداشتی و درمانی می باشد که می توانید انواع چسب حصیری رولی و برش خورده را در سایزهای مختلف با مناسب ترین قیمت از این سایت خریداری نمایید.
چسب حصیری رولی در انواع استریل و غیر استریل موجود بوده و و به دلیل رولی بودن در اندازه دلخواه قابل برش است. آسان مد اصالت کالا و کیفیت ارسال سفارشات را تضمین می نماید. بخش فروش آسان مد آماده پاسخگویی به سوالات و ارائه اطلاعات تکمیلی در خصوص قیمت انواع چسب حصیری می باشند.