در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد که مزیت های عمل بای پس معده ؟ ما را دنبال نمایید.
مقدمه
یکی از عمل های جراحی رایج به منظور کم کردن وزن، جراحی بای پس معده است.
در عمل بای پس ، معده جدید با حجم کوچک ساخته و قسمتی از روده از مسیر عبور غذا خارج می شود و با کاهش کالری ورودی به بدن افراد، سبب کاهش وزن آن ها می شود.
ولی چیزی از شکم بیمار خارج نمی شود.
این عمل اولین بار توسط ایتو و میسون در کالج آیووا، در دهه هفتم قرن 19 مورد استفاده قرار گرفت. برای کسب آگاهی بیشتر، می توانید با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
دکتر سلیمی، از معتبرترین متخصصین جراحی چاقی شناخته می شوند.
در ادامه به پرسش های زیر پاسخ خواهیم داد:
• عمل جراحی بای پس معده برای چه افرادی مناسب است؟
• مزیت های عمل بای پس معده چیست؟
• مراحل مختلف انجام عمل بای پس معده چیست؟
• شیوه های انجام عمل بای پس معده چیست؟
• مشخصات یک جراح و متخصص خوب در زمینه عمل بای پس معده چیست؟
• دروان نقاهت بعد از جراحی
• تمرین و ورزش مناسب پس از عمل
• نتیجه گیری
عمل جراحی بای پس معده برای چه افرادی مناسب است؟
فرد دچار مشکلات سلامتی زیر باشد:
- فشار خون بالا
- آپنه خواب
- دیابت نوع ۲
- شاخص توده بدنی فرد از ۳۵ تا ۳۹.۵ درصد، چاق باشد.
- شاخص توده بدنی فرد از ۴٠ به بالا باشد.
- چاقی شدید
مزیت های عمل بای پس معده
به صورت کلی، این عمل مختص افراد چاق و سنگین وزنی است که با فعالیت های فیزیکی و تمرینات متنوع و رعایت رژیم غذایی مناسب، نمی توانند وزن خود را کاهش دهند و این اضافه وزن سبب بروز بیماری های مختلف در آن ها می شود. به وسیله این عمل، می توان از بروز این عوارض جلوگیری کرد. معضلاتی مثل ریفلاکس معده با این عمل رفع می گردد. همچنین بیماری های قلبی عروقی توسط این روش قابل بهبود و درمان هستند.
متخصصین پیشنهاد می کنند که فرد صرفا زمانی این عمل را انجام دهد که رژیم غذایی مناسب و فعالیت های ورزشی منظم، تاثیری در چربی سوزی و کاهش وزن او نداشته باشد.
خوردن مواد غذایی کمتر و کاهش اشتها از مزیت های این عمل محسوب می شود.
در صورتی که فرد تمام دستور العمل های پزشک را بعد از عمل رعایت کند و فعالیت فیزیکی مناسب داشته باشد، می تواند طی 1 یا 2 سال بعد از جراحی، 70 درصد از وزن خود را کاهش دهد.
همان گونه که ذکر شد، عمل بای پس معده در درمان دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی عروقی موثر است. در تعداد اندکی از بیماران با انجام عمل و تغییر سبک زندگی، مشکلات ناشی از اضافه وزن رفع شده و بیمار مصرف داروهای مختلف به منظور رفع این بیماری ها را کنار می گذارد.
مراحل مختلف انجام عمل بای پس معده چیست؟
عمل بای پس توسط پزشک در دو نوبت انجام می شود که شامل مراحل زیر است:
کوچک تر کردن سایز معده:
پزشک با به کار بردن بست های معده، آن را به دو قسمت فوقانی کوچک و تحتانی بزرگ تقسیم می کند. به قسمت فوقانی کیسه گفته می شود و جایی است که از این پس مواد غذایی در آن جای می گیرند. ظرفیت این کیسه، محدود بوده و دارای ابعاد کوچک و ظریفی است که صرفا می تواند 28 گرم از محتوای غذا را نگهداری کند. به همین دلیل، سبب کاهش اشتهای فرد و چربی سوزی می شود.
بای پس کردن معده:
پزشک با متصل کردن بخشی از روده کوچک به کیسه تازه، باعث ورود غذا به این قسمت و سپس روده کوچک می شود و به نوعی بخشی از معده کنار گذاشته می شود و از طریق این کار، باعث کاهش جذب و مصرف کالری می شود.
شیوه های انجام عمل بای پس معده
جراحی باز:
پزشک با ایجاد بریدگی بزرگی در سطح بیرونی شکم فرد، کار خود را روی معده و روده کوچک او انجام می دهد.
لاپاراسکوپی:
- دکتر سلیمی با ایجاد حفره کوچک روی شکم فرد و دوربین ظریفی که وارد این حفره می کند، قادر به مشاهده محتوای شکم خواهد شد و عمل جراحی را شروع می کند. این شیوه به نسبت جراحی باز شیوه بهتر و کارآمدتری محسوب می شود و از مزیت های آن به موارد زیر می توان اشاره نمود:
- کاهش زمان بستری بودن فرد در بیمارستان
- ریکاوری در مدت کوتاه تر
- درد به مراتب کمتر
- کاهش احتمال ابتلا به عوامل عفونت زا
مشخصات یک جراح و متخصص خوب در زمینه جراحی بای پس چیست؟
برای انتخاب بهترین جراح در این زمینه، باید پزشکی را انتخاب کنید که واجد شرایط زیر باشد:
مجرب و متخصص بودن در زمینه جراحی مربوط به سیستم گوارش
انجام سالیانه تعداد عمل زیاد و موفق در این حیطه
داشتن پشتیبانی و خدمات مناسب بعد از عمل
پایبند بودن به ضوابط IFSO
علاوه بر موارد اشاره شده در بالا، موارد بیشتری هست که در انتخاب یک پزشک خوب به شما کمک شایانی خواهد کرد.
با بررسی عوامل ذکر شده به عنوان بهترین پزشک و متخصص، در این زمینه در تهران می توانید به دکتر سلیمی مراجعه نمایید و روند درمانی خود را تحت نظر ایشان طی نمایید.
دروان نقاهت بعد از جراحی بای پس معده
- برگشت به محیط کار: بسته به نوع جراحی، روند بهبود و ریکاوری افراد متفاوت است و بیمار بین 1 تا 4 هفته بعد از جراحی می تواند فعالیت های شغلی خود را از سر بگیرد.
- مصرف مواد غذایی: در سه ماه اول بعد از جراحی، فرد باید تحت نظر پزشک و متخصص تغذیه، رژیم غذایی مناسب دریافت کند و به تدریج به آن عادت نماید.
- فعالیت فیزیکی و جسمی: در این دوره، بیمار به مراتب باید بیشتر استراحت کند و از ایجاد فشار زیاد بر معده جدید خودداری نماید. از بلند کردن شیء سنگین و بزرگ خودداری کند و از انجام ورزش های سنگین پرهیز نماید.
تمرین و ورزش مناسب پس از عمل بای پس معده
بهترین فعالیت ها بعد از عمل بای پس معده، انجام دادن ورزش های هوازی مثل شنا، دوچرخه سواری و پیاده روی به میزان و شدت خیلی کم و آهسته است.
اگر عمل شما به صورت لاپاراسکوپی انجام شده باشد، فعالیت ورزشی هیچ گونه تهدیدی برای شما نخواهد داشت و دو هفته بعد می توانید به ورزش و تمرین بپردازید.
نتیجه گیری
عمل بای پس معده جزء زیر شاخه های جراحی در حیطه چاقی و اضافه وزن است.
افراد بیمار برای رسیدن به وزن ایده آل و مناسب تحت نظر بهترین و مجرب ترین پزشکان متخصص، آن را انجام می دهند.
در این زمینه همان گونه که اشاره کردیم، دکتر سلیمی مجرب ترین و بهترین جراح متخصص در این زمینه در تهران است که با بهترین و به روزترین امکانات و تجهیزات و پشتیبانی بسیار خوب، در حال خدمت رسانی است.
بیماران در زمینه مصرف دارو، دوران نقاهت، ورزش های مناسب، تغییر سبک زندگی خود و جلوگیری از افتادگی و شل شدن پوست، از مشاوره های ایشان می توانند بهره مند شوند.