You are currently viewing روستای کاسوا
عکس روستای کاسوا

روستای کاسوا

کاسوا

روستای کاسوا روستایی در بخش خلجستان از توابع قم روستایی زیبا ، خوش آب و هوا و دوست داشتنی ، در دامنه های کوهپایه های غرب قم حضور در کاسوا شما را از تمام دغدغه های دنیا خلاص می کند و با استشمام هوای تازه می توانید روح و روان خود را آرامشی همیشگی ببخشید .

روستایی با جمعیت 150 نفر- 67 خانوار که اغلب روستائیان مسن و افراد سالخورده هستند و اکثر جوانها هم به علت نبود کار و شغل مناسب مهاجرت کرده و در شهرهای اطراف محله قم ساکن شدند و البته جدیدا افرادی که ساکن شهرهای اطراف بودند وبه دلیل اینکه بازنشسته شده اند بازگشت به روستا را آغاز کردن و تمایل دارند به زادگاهاشان برگردند. و غربت دوری از روستا را در پایان عمر به همنشینی با گل و هوای لطیف هموار نمایند. موقعیت روستا کوهستانی است- فاصله روستا با دهستان 6 کیلومتر با بخش حدود 60 کیلومتر با مرکز شهر قم حدود 80 کیلومتر فاصله دارد.

روستای کاسوا
عکس روستای کاسوا

اغلب محصولات روستا که باغی است مثل: گردو، فندق، توت، بادام ؛که توت این منطقه از مرغوبترین محصولات روستا به شمار می رود و طرفداران زیادی نیز دارد.

اهالی روستا دام و طیور نیز به صورت سنتی پرورش می دهند و از شیر و ماست آن نیز برای استفاده خود و اطرافیان استفاده می کنند.

در چند سال اخیر زنبور داری و تولید عسل نیز در روستا راه اندازی شده است البته لازم به ذکر است از قدیم مردم روستا کندو های سنتی (سبدی) داشته اند .اما اکنون و با حمایت وزارت جهاد کشاورزی تعدادی از روستائیان به تولید حرفه ای عسل می پردازند که یکی از تولید کنندگان برادران حاتمی می باشند که عسل خود را با نام “هزار گیاه” و “شفا” تولید و عرضه می نمایند. کاسوا در ویکی پدیا

عکسهایی از کندو و زنبورهای زنبورستان برادران حاتمی در روستای کاسوا

کندو ، زنبور ، شان
کندو ، زنبور ، شان

کندو زنبور عسل شان
کندو زنبور عسل شان

کاسوا در دهخدا

کاسوا. [ کاس ْ ] (اِخ ) دهی جزء دهستان وزواءبخش دستجرد شهرستان قم ، واقع در 21هزارگزی شمال باختر دستجرد، 6هزارگزی راه عمومی قاهان . در کوهستان و سردسیر است و 931 تن سکنه دارد. محصول آن غلات و بنشن و میوه جات و شغل اهالی زراعت و تخت کشی است . مزرعه ٔ ییلاق جزو این ده است . دبستان و 13 امام زاده و راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ص 173).

حسینیه کاسوائیها

ساختمان حسينيه داراي سه طبقه است طبقه همكف ويژه آقايان و طبقه اول مخصوص بانوان . در طبقه آخر هم يك مركز دندانپزشكي خيريه قرار دارد
كاسوا روستايي در پانزده كيلومتري شهر تفرش در استان مركزي است. نام قديم اين روستا كاسب آباد بوده است. وجه تسميه اين نام آن است كه اهالي كاسوا علاوه بر كشاورزي، با دوختن گيوه و فروش آن به شهرهاي اطراف مانند تفرش، ساوه و قم، كاسبي مي كرده اند كه با گذشت زمان نام كاسب آباد به كاسوا تبديل مي شود. برخي از اهالي اين روستا از ۲۰۰ سال پيش به مرور به تهران مهاجرت كردند. عده اي به خدمت ارتش درآمدند و برخي نيز در بازار به كار مشغول شدند. از آنجا كه اين روستا در مجاورت شهر فرهنگي و علمي تفرش قرار دارد و از آن تأثير گرفته است، بسياري از مهاجران كاسوايي در سمت دبير و معلم در مدارس تهران مشغول به كار شدند. بيشترين فرهنگيان كاسوايي در مناطق ،۹ ۱۰ و ۱۱ تهران ساكن شده اند و در همين مناطق به كار و زندگي خود ادامه مي دهند. در حال حاضر حدود پنج هزار كاسوايي در تهران زندگي مي كنند.
ساخت حسينيه سيدالشهداي كاسوايي هاي مقيم تهران در سال ۱۳۶۶ آغاز شد. البته پيش از آن يعني در سال ۱۳۱۸ كاسوايي ها هيئتي به نام ولي عصر (عج) تأسيس كردند كه مراسم خود را در منازل برگزار مي كرد.
برنامه هاي مذهبي حسينيه
نوحه خواني و عزاداري در ديگر ايام سوگواري و مراسم جشن و مولودي خواني در ايام ولادت و بعثت از ديگر برنامه هاي حسينيه سيدالشهدا است.
ساختمان حسينيه
در اين حسينيه فقط مراسم مذهبي و ديني برگزار نمي شود. مباحث خانوادگي و اجتماعي از جمله موضوعاتي است كه در اين حسينيه به بحث گذاشته مي شود. حل اختلافات خانوادگي، صله رحم و حل برخي مشكلات جوانان از جمله ازدواج، موضوعاتي هستند كه در اين مكان درباره آنها جلسه گذاشته شده و چاره انديشي مي شود

حسینیه کاسوایی ها :

ريشه های خود را هنوز فراموش نكرده اند
ساختمان حسینیه کاسوایی ها دارای سه طبقه است طبقه همكف ويژه آقايان و طبقه اول مخصوص بانوان . در طبقه آخر هم يك مركز دندانپزشكی خيريه قرار دارد

حسینیه کاسوایی ها

حسينيه سيدالشهدای كاسوايی هاي مقيم تهران از جمله مكان های مذهبی در منطقه است كه به دست يك قوم مهاجر ساخته شده است.

كاسوا روستايی در پانزده كيلومتری شهر تفرش در استان مركزي است. نام قديم اين روستا كاسب آباد بوده است. وجه تسميه اين نام آن است كه اهالی كاسوا علاوه بر كشاورزی، با دوختن گيوه و فروش آن به شهرهای اطراف مانند تفرش، ساوه و قم، كاسبی می كرده اند كه با گذشت زمان نام كاسب آباد به كاسوا تبديل می شود. برخي از اهالی اين روستا از ۲۰۰ سال پيش به مرور به تهران مهاجرت كردند. عده ای به خدمت ارتش درآمدند و برخي نيز در بازار به كار مشغول شدند. از آنجا كه اين روستا در مجاورت شهر فرهنگي و علمي تفرش قرار دارد و از آن تأثير گرفته است، بسياری از مهاجران كاسوايی در سمت دبير و معلم در مدارس تهران مشغول به كار شدند. بيشترين فرهنگيان كاسوايی در مناطق ،۹ ۱۰ و ۱۱ تهران ساكن شده اند و در همين مناطق به كار و زندگي خود ادامه می دهند. در حال حاضر حدود پنج هزار كاسوايی در تهران زندگی می كنند.

حسینیه کاسوایی ها

آغاز به كار

ساخت حسينيه سيدالشهدای كاسوايی های مقيم تهران (حسینیه کاسوایی ها) در سال ۱۳۶۶ آغاز شد. البته پيش از آن يعنی در سال ۱۳۱۸ كاسوايي ها هيئتی به نام ولی عصر (عج) تأسيس كردند كه مراسم خود را در منازل برگزار می كرد.

علی اصغر مقصودی عضو هيئت امنای حسينيه، آغاز ساخت حسينيه را اين گونه بيان می كند: در سال ۱۳۶۵ برادرم، عليرضا شهيد شد. وقتی می خواستيم برای مراسم شهادت، در خيابان تيموری حسينيه ای را در اختيار بگيريم، با مشكلات زيادی روبرو شديم، برای همين تصميم گرفتيم محلی را برای ساخت حسينيه انتخاب كنيم تا اهالی كاسوا برای برگزاری مراسم مشكل نداشته باشند. از همين زمان ابتدا تصميم گرفتيم يك زمين بكر و دست نخورده پيدا كنيم و بعد از پيدا كردن همين مكان فعلی، ساختن حسينيه را در سال ۶۶ شروع كرديم. تا به امروز تمام هزينه ساخت حسينيه را افراد خير داده اند و حتی اداره امور آن با هزينه افراد نيكوكار انجام می شود.

حسینیه کاسوایی ها

برنامه های مذهبی حسینیه کاسوایی ها

حسینیه کاسوایی ها همچون ديگر حسينيه ها، كامل ترين مراسم مذهبی را در ايام ماه محرم برگزار می كند. از برنامه های رسمی اين مكان كه هر سال در ايام عزاداری محرم برگزار می شود، تعزيه خوانی است. حاج عباس مقصودی تعزيه خوان قديمی كه خود از كاسوايی های مقيم مركز است، با نزديك به نيم قرن سابقه تعزيه خوانی اين مراسم را در حسينيه اجرا می كند.

نوحه خوانی و عزاداری در ديگر ايام سوگواری و مراسم جشن و مولودی خوانی در ايام ولادت و بعثت از ديگر برنامه های حسينيه سيدالشهدا است.

مراسم ختم، ضيافت وليمه برای حاجيان و زايران عتبات عاليات نيز در اين مكان برگزار می شود و اهالی منطقه با پرداخت كمترين هزينه می توانند از اين امكان استفاده كنند.

ساختمان حسینیه کاسوایی ها

ساختمان حسينيه دارای سه طبقه است كه طبقه همكف ويژه آقايان و طبقه اول مخصوص بانوان است. در طبقه آخر هم يك مركز دندانپزشكی خيريه قرار دارد. مقصودی درباره ساخت درمانگاه می گويد: همان اعتقاد مذهبی كه ما را در ساخت حسينيه ياری كرد، انگيزه ساختن اين درمانگاه را در ما بوجود آورد.

در اين حسينيه فقط مراسم مذهبی و دينی برگزار نمی شود. مباحث خانوادگی و اجتماعی از جمله موضوعاتی است كه در اين حسينيه به بحث گذاشته می شود. حل اختلافات خانوادگی، صله رحم و حل برخی مشكلات جوانان از جمله ازدواج، موضوعاتی هستند كه در اين مكان درباره آنها جلسه گذاشته شده و چاره انديشی می شود

منبع روزنامه همشهری

عکسهایی از روستای کاسوا

1-

عکس روستای کاسوا
عکس روستای کاسوا

2-

عکس روستای کاسوا
عکس روستای کاسوا

3-

عکس روستای کاسوا
عکس روستای کاسوا

4-

عکس روستای کاسوا
عکس روستای کاسوا
0 0 votes
به این مطلب امتیاز بدهید
عضویت
اطلاع رسانی
0 نظر خود را بنویسید
Inline Feedbacks
View all comments